Virtual Reality apps voor de VR Pro


Download via de App Store, Google PlayStore of Windows Store VR-apps op je smartphone en steek je smartphone in de VR Pro. Meer heb je niet nodig voor een unieke Virtual Reality ervaring.

 

Inmiddels zijn er duizenden apps in de verschillende stores te verkrijgen en dagelijks worden het er meer.

 

Hieronder vindt u de meeste populaire Virtual Reality apps.

iOS

 • Roller Coaster VR
 • VR One Cinema
 • Jurassic Virtual Reality
 • Cmoar Rollercoaster
 • Audi A4 VR Experiencie

 

Android

 • Durovis Dive Roller Coaster
 • Google Street View VR
 • Jurassic Virtual Reality
 • Virtual Reality Showroom
 • Audi A4 VR Experience

Windows

 • Coptar
 • InMind


Algemene tip: Zoek ook eens op 'cardboard apps' in de bovenstaande stores.


360 graden-video's

Wanneer je een 360 graden video wilt gaan afspelen voor gebruik in je VR bril, dan is het noodzakelijk dat het beeld in tweeën gesplitst wordt. Dit is heel eenvoudig. Open de video met de Youtube app (nieuwste versie). Zo gauw de video met afspelen begint verschijnt er rechts onderin het beeld een symbool van een brilletje. Wanneer je op dit symbool klikt, wordt het beeld in twee delen gesplitst. Plaats nu de smartphone in de VR bril en geniet van een 360 graden video in 3D.

 

Let op! Helaas is dit op het moment van schrijven nog niet beschikbaar voor de Youtube app van iOS. iPhone gebruikers moeten dus nog even geduld hebben. 

 

Hieronder vindt u een reeks 360 video's die zeker een keer de moeite waard zijn om te kijken met de VR Pro.


1. Een ritje met de Baron 1898 in de Efteling

Dé achtbaan van de Efteling, Baron 1898. De vorig jaar geopende achtbaan is razend populair en de wachtrijen zijn op drukke dagen dan ook behoorlijk lang. Geen zin in lange wachtrijen, de rit nogmaals ervaren of alvast ervaren hoe het is? Dan is deze video een must-see. Beleef de vrije val van 37,5 meter, maar dan gewoon thuis op de bank. 

 


2. Race mee met een Indycar over de Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge in San Francisco is voor mij persoonlijk de mooiste brug die ik tot nu toe ooit heb gezien. Voor iedereen die wel eens in San Francisco is geweest kan dit vast beamen. De cijfers liegen er ook niet om. De brug is 2,7 kilometer lang met een spanwijdte van bijna 1300 meter, waarvan de pijlers maar liefst 230 meter hoog zijn. Het wegdek ligt bijna 70 meter boven het wateroppervlakte. Met onderstaande video is het mogelijk om virtueel met een Indycar mee te rijden over dit moderne wereldwonder. 

 


3. Op vakantie in het paradijs

Met deze 360 graden Youtube video waan je je helemaal op een ultieme vakantiebestemming. Je komt met het vliegtuig aan - je kijkt zelfs even mee in de cockpit - op Hamilton Island in Australië, waarnaar je een echte jetset vakantie kunt beleven. Na het zien van deze video wil je er meteen naartoe. Duik mee naar de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef, sla een balletje op de golfbaan, vaar mee met een luxe yacht en ga zo maar even door. Met deze video ervaar je het allemaal zonder er voor naar de andere kant van de wereld te hoeven vliegen. 

 


4. Beklim een 75 meter hoge boom

Als je hoogtevrees hebt kun je deze video maar beter overslaan. Klim mee in deze 75 meter hoge boom in het Warren Nation Park in Australië. 

 


5. Een ritje over de Las Vegas Boulevard

Rijd mee over de wereldberoemde boulevard van Las Vegas. Met deze video kun je vanaf een rijdende auto de gehele Las Vegas Boulevard bekijken, 360 graden om je heen. Natuurlijk bij nacht, want dan komt "The Strip" pas echt tot leven. Zie hoe de pyramide van het Luxor hotel, hotel New York New York, de nagebootste Eifeltoren, Ceaser's Palace en vele andere beroemde hotels aan je voorbij gaan. Je kunt alleen niet even een van de tientallen casino's binnenstappen om even een gokje te wagen. Maar een gokje wagen om deze video te bekijken met je VR bril ligt binnen handbereik. 

 


6. Een piloot voor 11 minuten

Altijd al eens mee willen vliegen in de cockpit van een vliegtuig? De kans dat je dit ooit in het echt zult meemaken is nihil, tenzij je zelf piloot of cabin crew bent natuurlijk. Daarom is deze Youtube video een must-see. Je vliegt mee met een Swiss Air Airbus A320 van Geneve naar Zurich. Geniet van het mooie uitzicht wat een piloot iedere vlucht mag ervaren. Bekijk het opstijgen, een deel van de vlucht, het aanvliegen, landen en taxiën vanuit de cockpit. En natuurlijk kun je ook met deze video helemaal om je heen kijken. Zo zie je precies welke handelingen er allemaal verricht worden. Je moet ze alleen wel kunnen begrijpen ;)

 


7. Tomorrowland 2014

Nog een keer nagenieten van Tomorrowland 2014, of wil je een keer ervaren hoe het er op zo'n festival aan toe gaat? Met deze video is het alsof je er midden in staan. Ook krijg je met de video even de mogelijkheid om het festivalterrein vanuit een helikopter te bekijken.

 


8. Sterrenhemel inclusief melkweg

In Nederland een zeer uniek verschijnsel, helemaal als je in de Randstad woont; een kraakheldere sterrenhemel waarbij ook nog eens de melkweg zichtbaar is. Daarom willen we je deze video niet onthouden. Met deze virtual reality video ervaar je een timelapse van een prachtige sterrenhemel gewoon op de bank.